رانت انرژی شرکت فولاد مبارکه تنها برای ۳ درصد سود
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ شرکت فولاد بزرگترین شرکت در تولید محصولات سرد، محصولات گرم و پوششی فولاد است. این شرکت بزرگترین مصرفکننده گاز در بین شرکتهای بورسی بوده و نرخ خوراک برای آن بسیار اهمیت دارد.
درآمدها و هزینههای عملیاتی این شرکت در سه ماه اول سال جاری و سال ۱۴۰۲ طبق اعلام در سامانه کدال در جدول زیر قابل مشاهده است.
همانگونه که در جدول فوق مشخص است، درآمدهای عملیاتی این شرکت نسبت به صورت مالی سه ماه ابتدای سال گذشته به میزان ۱۷ درصد افزایش یافته و به ۷۳،۹۰۴ میلیارد تومان رسید اما با افزایش ۲۷ درصدی هزینههای عملیاتی، حاشیه سود این شرکت کاهش یافته است.
حاشیه سود ناخالص این شرکت نسبت به سال گذشته ۵ درصد و حاشیه سود خالص، ۳ درصد کاهش یافته و علت آن نیز افزایش هزینههای انرژی به ویژه هزینه گاز است.
شرکت فولاد پر مصرفترین شرکت در مصرف گاز
طبق دادههای سازمان بورس، شرکت فولاد مبارکه پرمصرفترین شرکت در مصرف گاز است. البته صنعت فلزات اساسی بیشترین صنعت مصرفکننده گاز در صنایع بورسی بوده و بعد از آن، صنایع محصولات شیمیایی (شرکتهای پتروشیمی)، فرآوردههای نفتی (شرکتهای پالایشی)، نیروگاههای عرضه برق و شرکتهای سیمانی قرار دارند.
افزایش سودسازی شرکت با لغو مصوبه نرخ خوراک
در تاریخ ۳ مرداد ماه سال جاری، شرکت در افشای اطلاعات با اهمیت آورده است که اثر مالی لغو مصوبه خوراک که سال گذشته توسط دولت به شرکت ابلاغ شده بود، مثبت است.
طبق برآوردهای شرکت فولاد، ۱۸۰۰ میلیارد تومان از هزینه گاز مصرفی کسر خواهد شد. طبق اعلام شرکت، هزینه انرژی اعم از مصرف سوخت، گاز، برق و آب این شرکت در سه ماه ابتدایی سال جاری به میزان ۸ هزار و ۶ میلیارد تومان بوده که با کسر ۱۸۰۰ میلیارد تومان به ۶ هزار و ۲۰۶ میلیارد تومان میرسد.
سود خالص شرکت به میزان ۲۶ هزار و ۷۶۵ میلیارد تومان بوده که اگر ۱۸۰۰ میلیارد تومان را با آن جمع کنیم به عدد ۲۸ هزار و ۵۶۵ میلیارد تومان میرسیم. جالب است که حاشیه سود به میزان سال گذشته رسیده و با افزایش ۳ درصدی از ۳۶ به ۳۹ درصد میرسد.
جالبتر این است که بدانید، اصلاح مصوبه نرخ خوراک گاز این شرکت تنها ۱۸۰۰ میلیارد تومان برای شرکت برآورد قیمت شد. این در حالی بوده که هزینههای عملیاتی این شرکت ۴۲ هزار و ۶۷۵ میلیارد تومان است.
با رانت انرژی که دولت به شرکت میدهد تنها ۳ درصد سودسازی شرکت افزایش یافته و بهتر است دولت بر موضع خود مبنیبر اصلاح نرخ خوراک پافشاری کند، زیرا مساله ناترازی حاملهای انرژی به ویژه گاز به شدت جدی بوده و یکی از راههای اصلاح ناترازی انرژی، واقعی کردن نرخ سوخت برای مصارف خانگی و صنعتی است.